Julijske Alpe
Radovljica

Radovljica

Radolca

Turizem Radovljica
Linhartov trg 1
SI - 4240 Radovljica
tel.: +386 (0)4 531 5112
fax: +386 (0)8 205 1336
info@radolca.si
www.radolca.si

Med Julijskimi Alpami in Karavankami leži staro mestno jedro Radovljice, ki je eno najbolje ohranjenih mestnih struktur v Sloveniji. Očarljivo mesto navduši z lego na naravnem pomolu, raznolikostjo pristne arhitekture, kulinariko, muzeji, galerijami in dogodki v starem jedru.

Na sončni radovljiški ravnini pod gorskim grebenom Karavank ležijo Begunje na Gorenjskem, rojstni kraj Slavka Avsenika in slovenske narodno-zabavne glasbe z gradom Kamen, graščino Katzenstein in Avsenikovim muzejem. Na Brezjah je največje slovensko romarsko središče z Baziliko Marije Pomagaj.

Pod planoto Jelovico je Lipniška dolina s Kropo, kjer o bogati kovaški preteklosti pričajo spomeniško zaščiteno trško jedro, Kovaški muzej, ohranjena kovačnica in druga tehniška in stavba dediščina.

Ponudbo Radovljice in njene okolice dopolnjujejo številne pohodne in kolesarske poti, izvrstna domača kulinarika, igrišče za golf, rekreacijsko letališče Lesce, festivali stare glasbe, čokolade, Avsenikove glasbe in številne manjše prireditve ter koncerti.
 
Radovljica   Radovljica   Radovljica   Brezje
             
Avsenik   Radovljica   Radovljica   Radovljica
 
© RIS 2005-2018
:: Julijske Alpe :: Bled :: Bohinj :: Tolmin :: Kobarid :: Bovec :: Kranjska Gora :: Radovljica ::
info@julijske-alpe.com
I FEEL sLOVEnia