Julijske Alpe
Bohinj

Bohinj

Bohinj domača stran

Turizem Bohinj
Triglavska cesta 30
SI - 4264
Bohinjska Bistrica
tel.: +386 (0)4 574 7590
fax: +386 (0)4 574 7591
lto@bohinj.si
www.bohinj.si

Leži v srcu Triglavskega narodnega parka. V Bohinju je vsak letni čas svojevrstno doživetje. Šumenje voda pomladi, nemirna umirjenost narave in ljudi poleti, magična igra sonca z barvami jeseni in belina miru pozimi.

To je kraj mitov in legend (legenda o Zlatorogu). Z gora, ki s svojo mogočnostjo zapirajo, branijo jezero, je Bohinjsko jezero kot zrcalo, v katerem odsevata večnost in moč.

Začetki fužinarstva na Slovenskem segajo v Bohinj. Tradicija se ohranja še danes, predvsem okrog Prešernovega Ajdovskega gradca. Prva svetovna vojna je povezala bohinjsko kotlino z vojnimi dogodki na soški fronti v Soški dolini. Znamenitost je tudi železniški tunel iz leta 1906, ki še vedno povezuje Gorenjsko in Primorsko ter omogoča dostop do Julijskih Alp tudi z morske strani.

Zgodaj je treba vstati, še v temi se iz Bohinja odpravimo osvajat vrhove, preganjati utrujenost s čudovitimi razgledi. Vogel, slap Savice, Planšarski muzej, Hudičev most, Studor, Triglavska jezera, Sava napolnijo vaše počitnice do mere, ko vam tišina vošči lahko noč.

 
Bohinj   Bohinj - Vogel   Bohinj   Bohinj
 
© RIS 2005-2018
:: Julijske Alpe :: Bled :: Bohinj :: Tolmin :: Kobarid :: Bovec :: Kranjska Gora :: Radovljica ::
info@julijske-alpe.com
I FEEL sLOVEnia